Americana Village @ Night
Americana Village @ Night 2022
Locatie; Budschop 32, Nederweert ( NL )

Tegen de grens van Noord-Brabant ligt in de provincie Limburg een idyllische enclave met de naam Americana Village. Een zéér markant gebied dat eens per jaar bezet wordt door een horde Hillbilly's om met elkaar een feestje te bouwen. Via via kregen de inwoners uit de omringende nederzettingen te horen dat ze voor een knalfeest in Americana Village moesten zijn. De Hillbilly's grepen deze mogelijkheid aan om hun cultuur en leefwijze te delen met de vele bezoekers.

Op zaterdag 17 september kunt U de eerste indoor editie van Americana Village @ Night beleven. Het comfort voor onze bezoekers heeft hiermee een prachtige upgrade gekregen. Samen met U en de artiesten zetten wij in op een onvergetelijke avond.

Vanaf 18:30u zijn de poorten geopend
Programma Americana Village @ Night
Zaterdag 17 September
Food & Drinks
Las Fritas | Rollend Genieten | Leut Koffie |
Pizza Steenoven | Mexican Food
Hannah Aldridge (USA) | Boaz (NL) |
The Wetnecks (USA)
Line-Up
Americana Village @ Night
Zaterdag 17 September 2022 van 19:00u - 01:00u
Hannah Aldridge (USA) 19:30 - 20:30
Hannah Aldridge is een dochter van songwriter, muzikant en producer Walt Aldridge en is geboren in Muscle Shoals, een legendarische plaats in Alabama met de gelijknamige studio's waar tal van beroemde artiesten hun werk lieten opnemen van Rolling Stones tot en met Percy Sledge. Als twintiger begon Hannah songs te schrijven en met hulp van singer-songwriter Jason Isbell bracht ze haar debuutalbum Razor Wire uit. Dit album kreeg lovende kritieken en bevat een mix van stevige nummers en ballads. Hannah pendelde in die periode tussen Alabama en Nashville. Haar eerste optredens vonden plaats in het legendarische Blue Bird Café in Nashville. Hanna schrijft prachtige songs met sterke teksten en pakkende melodieën. De songs worden gekenmerkt door een zekere eenvoud, maar dat versterkt allen maar de kracht die ervan uitgaat. Haar stem heeft een rauw randje, zodat het geheel doorleefd klinkt. Ondanks haar jonge leeftijd heeft Hannah al het nodige meegemaakt. Ze kan diep in menselijke emoties roeren, zonder daarin te verzanden. Hannah weet hoe ze moeilijke dingen moet brengen. Haar live-optredens zijn bijzonder energiek. Hannah Aldridge zal begeleid worden door de Zweedse gitarist/zanger Gustav (Gus) Sjödin. Gus is zanger/bassist in de Zweedse formatie Jetbone en heeft ook bij eerdere tours van Hannah als begeleider opgetreden.
Boaz (NL) 21:00 - 22:00
Boaz Roelevink is op 20 januari 2002 geboren in het Friese stadje Franeker. Toen hij anderhalf jaar was verhuisde hij met zijn familie naar Kaapstad in Zuid-Afrika. Er werd in het gezin veel muziek gedraaid en al snel ontdekte hij zijn liefde voor country, blues en soul. Tussen de wijngaarden rondom het huis stond de jonge Boaz vaak met zijn vader te zingen. Op 13-jarige leeftijd en inmiddels met zijn familie teruggekeerd naar Nederland, pakte hij het gitaarspelen op om zichzelf te kunnen begeleiden.Nadat Boaz in 2020 de finale bereikte in de SBS6 talentenshow We Want More, werd het hem duidelijk dat hij zijn leven wilde wijden aan muziek. Hij begon zijn eigen liedjes te schrijven en in samenwerking met meer ervaren muzikanten als Maurice van Hoek en Mercy John ontwikkelde hij zijn vaardigheden als songwriter. Met als veelbelovend resultaat het album 'Keep It Simple', met elf gloedvolle gitaarliedjes met een oorsprong in de Amerikaanse rootsmuziek, waarin hij tekstueel zijn levenslessen en -ervaringen heeft verwerkt. Dingen die hij mee heeft gemaakt en koestert. Over zijn familie, zijn eerste liefde, zijn eerste gebroken hart en ander leed. Maar altijd vanuit een het-glas-is-halfvol-benadering.
The Wetnecks (USA) 22:45 - 00:30
Hét Hillbilly-feest der herkenning met een mix van Blue Grass, Pop, Country, Dance en Rock&Roll!

Na jarenlange onderhandeling is het eindelijk zo ver; The Wetnecks komen naar Nederland! Vanuit het verre Littletown in Alabama reizen de heren af naar Americana Village in Nederweert.

Vijf broers, one uncle en one outlaw zijn compleet de weg kwijt maar vinden elkaar uiteindelijk in een Hillbilly band: The Wetnecks! Vanuit hun hometown Littleville, Alabama zijn ze hard op weg om Nederland opnieuw te overvallen met een aanstekelijke, muzikale mix die is overgoten met een spicy Wetnecks BBQ-saus. Paaspop, 7th Sunday, FestyLand en de Zwarte Cross stonden al eerder met de handen omhoog voor deze niet te missen band uit de USA!

Jullie zijn dus gewaarschuwd!
Overnachten
Wil jij Americana Village @ Night combineren met Americana Village dan zijn er diverse mogelijkheden tot overnachten.

Möchten Sie Ihren Besuch in Americana Village @ Night kombinieren mit Americana Village dann gibt es mehrere Möglichkeiten zum Übernachten.
Partners ?
Een evenement als Americana Village kan niet georganiseerd worden zonder bijdragen van Partners.
Indien u het evenement een warm hart toedeelt en dit d.m.v. een bijdrage wil ondersteunen kunt u kiezen uit een van de onderstaande mogelijkheden.
Club van 50
Ik wordt lid van de Club van 50
Partners
Ik wordt graag partner van
Americana Village
Ambassadors
Ik wordt graag ambassador van
Americana Village
Americana Village wordt mede mogelijk gemaakt door ;
Main Partner & Ambassador
Ambassadors
Platina partners
Goud partners
Zilver partners
Brons partners
Club van 50
Aline Aelterman | Robert & Reinhilde Maes-Bottu| Jolanda Caris | Jac Derks
Gerrit Hillen (Int. Classic USA Car Reuver) | Maikel Joosten (Elcamino Meeting Meijel)
Nicky Siborgs |Lorenzo de Weirt | Jac Lambers | Nellie Lambers | René Reijnen |
Fam. Kesselmans | Mike & Natascha De Bruijn Hillebrand
Contact informatie
Voor vragen kunt u altijd contact opnemen via onderstaande contactformulier
Secretariaat: Stichting Americana Village

© All Right Reserved. Americana Village
Powered by: Mediapixels
Pictures
  • Americana Village 2017